Top 10 speelgoed waarmee we vroeger allemaal hebben gespeeld

Top 10 speelgoed waarmee we vroeger allemaal hebben gespeeld
Wat waren de jonge jaren van ons leven nou leuk. Leuker werd het met alle spelletjes speeltjes waar wij mee mochten en konden spelen. Elke generatie heeft op zijn beurt een heel ander set van speeltjes waar men in de groei fase mee speelt. In dit artikel kijken wij naar de top 10 speelgoederen waarmee we vroeger allemaal hebben gespeeld.
Speeltjes maken en verkopen op zich heeft een heel lage geschiedenis. Daarover iets vertellen zou te veel tijden ruimte in beslag nemen.

De top tien die voor dit artikel zijn gekozen zijn:

 • Teenage Mutant Ninja Turtles
 • Transformers
 • Gameboy
 • Loopwagens
 • Speelwapens
 • Super soakers of water pistolen
 • Barbie poppen
 • Yo Yo
 • Mens Erger Je Niet
 • Voetballen
 • 1. Teenage Mutant Ninja Turtles was in de jaren negentig een van de meest interessante en aantrekkelijke cartoon. Daar hielden veel kinderen van en kregen vaak van hun ouders ook speeltjes van.

  2. Transformers speeltjes waren ook heel populair bij kinderen. Voor al de tekenfilms die er toen der tijd werden vertoont waren aanleiding vroor oudersom hun kinderen te verwennen met speeltjes van de Transformers robots.

  3. Gameboy is een van de eerste games waar de generatie van de jaren negentig mee hebben kunnen spelen. Games op zich waren daarvoor niet portable. Met de gameboy kwam de pret iets dichterbij de kinderen en kregen zij een andere bezigheid dan alleen aar achter de Televisie zitten of met poppetjes spelen.

  4. Loopwagens kwamen in verschillende modellen. Er waren loopwagens waarin kinderen met baby’s(poppetjes) konden lopen. Ook waren er loopwagens in modellen als voertuigen die door de kinderen zelf moeten worden bestuurd.

  5. Speelwapens waren populair bij vooral de jongens. De films die allemaal te zien waren en nog steeds te zien zijn, hadden een zodanig effect op kinderen, dat zij zich niet van konden weerhouden om zaken die zij gezien hadden, te imiteren of na te doen.

  6. Super soakers of water pistolen waren ook speeltjes die veel pret met zich meebrachten. Natuurlijk had het gebruik van modellen van wapens een apart negatief effect op de kinderen dat bij sommigen te zien was en bij sommigen niet.

  7. Barbie poppen aan de andere kant waren populair bij de meisjes. De mooie en stralende poppetjes zagen er zodanig aantrekkelijk uit dat de meisjes er niet van af konden.

  8. Yo Yo’s zijn een van de geweldige inventies. Kinderen begrepen in het eerste gezicht meestal niet waar het precies om ging en hoe een yo yo precies werkte. Maar naar mate men het mooie ervan zag, en de verslaving eraan kreeg, werd het een zeer populaire speeltje.

  9. Mens Erger Je Niet is een spel voor iets oudere kinderen. Het is voor velen een van de meest irritante spelen die er bestaan kan, maar heeft voor velen leuke tijden achter de rug. Het mooie ervan was dat het spel overal en met een ieder gespeeld kon worden. Ook de ouderen deden en doen nog steeds mee aan dit spel.

  10. Voetballen is er geweest en zal er hoog waarschijnlijk altijd blijven. De meeste her boven genoemde speeltje hebben hun tijd gehad, maar voetallen op zich, kent geen vervaldatum. Voetballen is bij velen nog steeds populair en zal hoog waarschijnlijk zijn positie blijven behouden.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *