Over mij

Goedendag ik ben Justin Lake en ik ben journalist op de redactie van een bekend en populair radio station. Als journalist ben ik verantwoordelijk voor een continue aanvoer van de laatste gebeurtenissen in het land en daarbuiten.
Als journalist moet ik heel veel informatie verwerken. Ik moet op de hoogte blijven van de verschillende berichten van andere collega’s die binnen komen en die verwerken in het nieuws. Ook maak ik berichten uit de verschillende persberichten die binnenkomen vanuit de verschillende organisaties en de overheid. Die worden dan tot een nieuws bericht gevormd.
Ik ga ook op onderzoek uit. Soms zijn er onderwerpen die spelen in de gemeenschap of een of er is een speciaal onderwerp die mijn aandacht trekt. Dan ga ik daar op onderzoek uit. Ik bestudeer het onderwerp dan grondig, ik praat met deskundigen en ga zelf op pad om bepaalde zaken uit te zoeken. Ik bepaal zelf wanneer ik klaar ben wat de nieuws waarde is van zo een onderzoek.
Als journalist moet ik voor het schrijven van een item ook veel contacten leggen met verschillende mensen. Som ook hoog geplaatste personen zoals ministers en diplomaten. Van hen neem ik dan interviews af om een bepaald item te maken voor het nieuws.
Eenmaal ik me onderzoek heb gedaan en ik de interviews afgenomen moet ik dan een script schrijven dat goed genoeg is voor de nieuws uitzending. Daarbij hoort dan een tekst met daartussen verwerkt het audio materiaal van de geïnterviewde.
Al met al een heel erg interessant werk. En je behoort er ook een dosis energie en kennis erover te hebben. In mijn artikelen kan je lezen hoe te werk te gaan als journalist. Misschien dat het je interesse wekt om ook naar de opleiding te gaan om journalistiek te studeren.

Dit blog is opgezet specifiek voor jongeren die willen weten wat er allemaal gebeurd in Nederland. Het is een heel breed onderwerp, maar ik hoop hiermee zoveel mogelijk mensen aan te spreken