Loodgieter worden

Je bent geïnteresseerd in het loodgieter werk maar je wil het een professionele aanpak geven? Dat kan ook. Er bestaan genoeg opleidingen die je kunt volgen om loodgieter te worden. denk maar aan bijvoorbeeld aan de servicetechnicus installatietechniek. Deze opleiding omvat de verschillende vak gebieden binnen de installatie techniek onderverdeel in verschillende specialisaties. Dus je kan je na de basis opleiding ook gaan verdiepen in de specialisaties. Dat betekent dat je ook meer kan verdienen vanwege je de speciale kwalificatie. De opleiding servicetechnicus installatietechniek kan gezien worden als een MBO opleiding. Bij deze opleiding wordt er veel aandacht besteedt aan sanitaire- en drinkwatersystemen, airconditioningsystemen, centrale verwarming, luchtbehandeling, klimaatsystemen en gas- en stookinstallaties

Leer werken met systemen

Let wel dat een loodgieter Amsterdam behalve een installateur , ook een specialist in het onderhouden van de verschillende systemen die door een loodgieter wordt geïnstalleerd. Het is noodzakelijk dat de verschillende systemen regelmatig een onderhouds beurt krijgen. Dit voorkomt dat de klant plotseling te maken krijgt met mankementen. Hoe lastig is het niet om in het holst van de nacht of laat in de avond opgebeld te worden omdat een CV ketel het niet doet of omdat de centrale verwarming plotseling is uitgevallen.

Opleiding servicetechnicus installatietechniek

Bij de opleiding servicetechnicus installatietechniek zal je ook veel aandacht moeten besteden aan omgaan met computers en verschillende computerprogramma’s. De reden hiervoor ligt in het feit dat heel veel apparaten die in een huis geïnstalleerd moeten worden met een computer komt tegenwoordig. Via een computer zullen de verschillende apparaten ingesteld worden en ook aangepast kunnen worden en daarvoor zal de klant een loodgieter nodig hebben want zelf zullen ze het niet kunnen dien. Deze opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte, je zal ook technische tekeningen moeten maken en ook opdrachten in de praktijk uitvoeren. Dus de theorie die je leert zal je gelijk ook kunnen toepassen in de praktijk. Je kan erop rekenen dat je voor deze opleiding minstens drie tot vier jaren moet uittrekken om het af te ronden.

Wat leer je op de opleiding

Tijdens de opleiding leer je behalve om een goede loodgieter Utrecht te zijn leer je ook een stukje klantvriendelijkheid. Als loodgieter zal je altijd in aanraking komen met mensen. Loodgieters werken vooralsnog nog niet voor robots. Bij dit beroep is een dosis klantvriendelijkheid en geduld een goede kwaliteit om te hebben. Wees altijd vriendelijk naar je klanten toe ook krijg je een krenterige oma of opa op je dak, ook bij die je breedste glimlach opzetten en hun een dienst bewijzen. Ook leer je op de opleiding om gaan met lastige en ook goede werkgevers en natuurlijk ook met collega’s. Hoe ga je om met je mede collega’s, ben je een teamplayer of een eigenwijze wijsneus. Op al deze zaken worden gelet. Eenmaal je van de opleiding af bent dan kom je met je kennis in de grote wijde wereld terecht en dan zal je met alle soorten mensen in aanraking komen want alle soorten mensen zullen vroeg of laat een loodgieter Rotterdam nodig hebben.

Deze loodgieter Den Haag met spoed is ook klein begonnen en heeft nu enorm veel personeel;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *